Vágólapra másolva!
A csapat leszerződött a négyszeres olimpiai bajnok sprinter cégével. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság közben elismerte a Nemzetközi Automobil Szövetséget.

A jövőben a négyszeres olimpiai bajnok és nyolcszoros világbajnok rövidtávfutó, Michael Johnson cége, az MJ Performance Inc. fogja végezni a Williams bokszutcai személyzetének fizikai felkészítését. Bár ez kevésbé nyilvánvaló, mint a versenyzők esetében, a szerelőknek, sőt még a mérnököknek is jó állóképességre van szükségük, hogy bírják a futam közbeni mentális és fizikai terhelést.

"Amikor nemrég ismét találkoztam Michaellel, elmesélte, hogy indított egy céget, amely a sportolói teljesítmény javítását tűzte ki célul. Nagyon kíváncsi voltam rá, hogy tudna-e segíteni a mi csapatunknak is, mert úgy tűnt, közösek az érdekeink" - mondta Frank Williams. "Mindannyian tudjuk, hogy milyen fontos az autónak minél rövidebb időt töltenie a bokszban, ezért kíváncsi vagyok, Michael és csapata hogyan tud minket előnyhöz juttatni ezen a téren."

A 44 éves Johnson, aki az 1996-os olimpián egyedülálló módon megnyerte a 200 m-es és a 400 m-es síkfutást is, hozzátette: "Azóta nagy Forma-1-rajongó vagyok, hogy 1990-ben először látogattam el a Belga Nagydíjra, ahol abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy találkozhattam Sir Frank Williamsszel."

"A Williamst világszerte ismerik mint a sport történetének egyik legsikeresebb csapatát, hiszen az évek alatt rengeteget elért. Mi is hozzá szeretnénk segíteni őket, hogy folytathassák ezt a győztes hagyományt."

Az MJP és a Williams megállapodását éppen aznap hozták nyilvánosságra, amikor a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elismerte a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA) mint az olimpiai értékek képviselőjét. Ez egyelőre két évre szól, az FIA-nek létre kell hoznia egy sportolói bizottságot is, hogy meghosszabbítsák.

A bejelentés kapcsán az FIA közleményben hangsúlyozta, hogy egyetért az Olimpiai Charta célkitűzéseivel. Jean Todt, a szervezet elnöke megjegyezte: "Örülök, hogy az FIA immár az olimpiai család tagja lett, hiszen ez nemcsak a szervezetünk sportban szerzett érdemeit bizonyítja, hanem azt is, hogy hűek vagyunk a tisztelet, a kiválóság és a barátság olimpiai értékeihez, amelyeket tökéletesen osztunk az olimpiai mozgalommal."

Az 1990-es években Bernie Ecclestone már tett rá kísérletet, hogy az F1-et valamilyen formában olimpiai sportággá tegye, de az ötletet komolyabban nem dolgozták ki.