Vágólapra másolva!
Bár az idei autót ő is csak február elején vezetheti először, Kimi Räikkönen január 23-án és 24-én a 2010-es Renault tesztelésével próbál visszarázódni a Forma-1 ritmusába.

A Lotus színeiben visszatérő Kimi Räikkönen 2009-ben vezetett utoljára Forma-1-es autót, s bár állítása szerint nem lesz nehéz újra alkalmazkodnia, a csapat igyekszik minden segítséget megadni neki: már két héttel a hivatalos téli tesztek kezdete előtt kipróbálhatja a 2010-ben használt Renault-t. A finn, aki a múlt héten az üléspróbán is átesett, január 23-án és 24-én, Valenciában viheti pályára az R30-at.

A szabályok szerint a négy hivatalos teszten kívül csak a legalább két évvel korábbi autókkal lehet gyakorolni, így értelemszerűen a 2011-es versenyeken használt Pirelli gumikat sem szerelhetik fel a Renault-ra. Az olasz gyártó demonstrációs körökhöz használt abroncsai viszont a rendelkezésükre állnak. Räikkönen korábban elárulta, várhatóan az új gumikhoz lesz a legnehezebb alkalmazkodnia, összességében azonban úgy gondolja, hamar formába lendül majd.