Vágólapra másolva!
Helmut Marko, a Red Bull sportigazgatója szerint a Toro Rossótól elküldött Jaime Alguersuari és Sébastien Buemi sem volt nyerő alkat.

Nagy meglepetést okozott tavaly év végén a Toro Rosso, amikor bejelentette, hogy Jaime Alguersuari és Sébastien Buemi helyett Jean-Eric Vergne és Daniel Ricciardo lesznek 2012-es versenyzői. Arra lehetett számítani, hogy legalább egyik pilótáját megtartja a Red Bull fiókcsapata, de végül a teljes váltás mellett döntött a vezetőség. Buemi a Red Bull és a Toro Rosso tartalékja lesz idén, Alguersuari jövője bizonytalan.

A svájci és a spanyol 2009 eleje, illetve közepe óta versenyeztek a Toro Rossónál, a Red Bull utánpótlásprogramja felett őrködő Helmut Marko szerint elég időt kaptak a bizonyításra. "A Toro Rossót azért hoztuk létre, hogy a fiatal pilótáknak adjunk esélyt" - mondta Marko. "Alguersuari és Buemi három évet kaptak, ennyi idő tökéletesen alkalmas a fejlődés kiértékelésére."

"Egyikükben sem láttunk további növekedési potenciált. Mindketten érettek az F1-es versenyzésre, de ennyi nem elég: nekünk győztesek kellenek." Marko szerint a közeljövőben nem változik a Toro Rosso státusza, továbbra is eredeti szerepét tölti be.

"A Toro Rosso továbbra is faenzai székhellyel működő olasz csapat marad, amely a fiatal pilótákra fókuszál. De a Toro Rossónak fejlődnie kell, a lehetőségekhez mérten egyre inkább önállóan. 2012-re él a ferraris motorszállítói szerződés is, jelenleg nem tudom megmondani, mit hoz a jövő, de egyelőre elégedettek vagyunk ezzel a felállással."