Vágólapra másolva!
Kezdeményezi Bernie Ecclestone-nál a rendezési feltételek újratárgyalását a valenciai kormányzat.

Valencia a 2008-as idény óta házigazdája az Európa Nagydíjnak, 2009-ben a szervezők új, ötéves szerződést kötöttek Bernie Ecclestone-nal. Az elmúlt hónapokban többször is felröppentek olyan hírek, amelyek szerint a futam kikerül a versenynaptárból, most maga a valenciai kormányzat jelentette be, hogy szeretné újratárgyalni a rendezési feltételeket.

Jose Ciscar valenciai alelnök szerint a kormányzatnak a gazdasági válság és az ország helyzete miatt a költségcsökkentésre kell fókuszálnia. Az olyan nagy rendezvények, mint amilyen az F1-es futam is, rengeteg pénzt visznek el, ami a továbbiakban nem fenntartható állapot. "A nagy rendezvények teljes és abszolút felülvizsgálat alatt állnak" - mondta Ciscar. "Már nem olyan életképesek, mint eddig, a körülmények most arra kényszerítenek minket, hogy fontossági sorrendet állítsunk fel."

A valenciai kormányzat levelet ír Ecclestone-nak, kezdeményezve a szerződés újratárgyalását. Ciscar szerint arról egyelőre nincs szó, hogy veszélyben lenne a verseny, de azt is elismerte, hogy semmit nem lehet kizárni. "Aláírt szerződéssel a birtokunkban nem lehetünk meggondolatlanok, mert a büntetés az eredeti feltételek teljesítésénél is többe kerülhet.