Vágólapra másolva!
A Toro Rossótól elküldött Sébastien Buemi továbbra is a Red Bull-család tagja marad: a 2012-es szezonban a címvédő istálló teszt- és tartalékpilótája lesz.

A Toro Rosso sokak meglepetésére mindkét versenyzőjétől megvált a 2011-es szezon után, a következő idényben Jean-Eric Vergne és Daniel Ricciardo vezetheti az olaszok autóit. Arról egyelőre nem érkezett információ, hogy Jaime Alguersuari hol folytatja pályafutását, Sébastien Buemi helyzete azonban megoldódott: a svájci továbbra is a Red Bull alkalmazottja lesz, ezúttal a világbajnok csapat teszt- és tartalékpilótájaként.

"Örülök, hogy egy ilyen lehetőséget kaptam a bajnoki címvédő csapattól, és egy újabb szezont tölthetek el a Red Bullnál" - nyilatkozta a Red Bull hivatalos közleményében Buemi, aki már 2008-ban is az osztrákok tesztpilótája volt. "Természetesen jobb lenne, ha versenyezhetnék, de így is enyém lesz a második legjobb munka: az autó fejlesztésén dolgozhatok, és a teljes szezon során segíthetem a csapatot a visszajelzéseimmel."

"Teljesen logikus volt, hogy Sébastien a Red Bullnál folytatja, hiszen már 2004 óta a junior csapat tagja" - magyarázta a csapatfőnök, Christian Horner. "Már jól ismeri a csapatot, hiszen a 2008-as idényt is nálunk töltötte, az elmúlt három évben pedig jelentős tapasztalatokat szerzett a versenyzés terén."

Horner hozzátette, az autó és a szimulátor tesztelése mellett Buemi az összes nagydíjra elutazik a csapattal.