Vágólapra másolva!
A Williams hivatalosan is bejelentette, hogy főszponzora, az AT&T elhagyta a csapatot. Egy másik telekommunikációs vállalattal folytatnak előrehaladott tárgyalásokat.

Új főszponzor után kell néznie a Williamsnek, miután hivatalosan is bejelentették, hogy a 2007 óta a csapat első számú támogatójának számító amerikai telekommunikációs vállalat, az AT&T a 2011-es szezon végén elhagyta az istállót. "Megerősíthetem, hogy a csapat és az AT&T között fennálló szerződés december 31-én lejárt, és a felek nem hosszabbították meg a 2012-es szezonra" - nyilatkozta a Willams szóvivője.

Az idén mindössze öt pontot szerző Williams történetének leggyengébb szezonján van túl, a britek helyzetét ráadásul folyamatos pénzügyi problémák nehezítik. Ezért elkerülhetetlennek tűnik, hogy a PDVSA támogatását élvező Pastor Maldonado mellé is olyan versenyzőt igazoljanak, aki jelentős szponzori pénzzel javíthat a csapat helyzetén.

A hírek szerint a három fő esélyes, Rubens Barrichello, Adrian Sutil és Bruno Senna egyaránt rendelkezik támogatókkal, Senna esélyeit növeli viszont, hogy egy csapattag a Reuters kérdésére elárulta: előrehaladott tárgyalásokat folytatnak egy másik telekommunikációs vállalattal. Könnyen lehet, hogy Senna személyes szponzorára, a brazil Embratelre utalt, amely a hírek szerint főszponzorrá léphet elő, ha a Williams leigazolja a Renault-tól távozó versenyzőt.