Vágólapra másolva!
Bár Vitantonio Liuzzi 2011 elején több évre szóló szerződést kötött a Hispaniával, az új tulajdonosok miatt nem biztos, hogy jövőre is lesz helye a csapatnál.

A Hispania csapatánál idén nyáron történt tulajdonosváltás, José Ramón Carabante a Thesan Capital nevű spanyol vállalatnak adta el az istállót. Az új tulajdonos, Saul Ruiz az alakulat átszervezésébe kezdett: az eddigi csapatfőnök, Colin Kolles az elmúlt hetekben távozott posztjáról, helyét a korábbi Forma-1-es versenyző, Luis Pérez-Sala vette át. A hamarosan a 41. életévét betöltő Pedro de la Rosát már korábban leszerződtették, a másik pilóta személye azonban még kérdéses.

A Hispaniához az idei szezon előtt csatlakozó Vitantonio Liuzzi azt állítja, "hosszú távú" szerződést kötött a csapattal 2011 elején, most mégsem lehet biztos benne, hogy valóban versenyezhet jövőre. "Ezen a szinten nem lett volna értelme egyéves szerződést kötni a csapattal - egy olyan projektben kellett gondolkoznom, amely a jövőre szól" - magyarázta Liuzzi az Australian Motorsport Newsnak. "A szerződésem alapján jövőre is a HRT-nél versenyezhetnék, ezt a megállapodást azonban még az előző tulajdonossal kötöttem, ezért most bizonytalan a jövőm."

Liuzzi esélyeit rontja, hogy Pérez-Sala múlt héten megerősítette: több versenyzővel is előrehaladott tárgyalásokat folytatnak. A Toro Rossótól távozó Jaime Alguersuari szerződtetésére azonban kevés esélyt lát, elmondása szerint ugyanis túl későn derült ki, hogy a fiatal spanyol is igazolható lesz.