Vágólapra másolva!
Damon Hill biztos benne, hogy a 2012-ben visszatérő finn pilóta fog még világbajnokságot nyerni, szerinte 32 évesen is újra föl tudja majd venni a ritmust.

Kimi Räikkönen 2009 végén hagyta el a Forma-1-et, amikor a motivációs problémákkal küzdő pilóta helyére Fernando Alonsót szerződtette a Ferrari. A finn az elmúlt két szezont a rali-világbajnokságon versenyezte végig, de komoly eredményt nem tudott elérni. Pár hete jelentették be, hogy visszatér a Forma-1-ben a Lotus Renault (jövőre már csak Lotus) csapat színeiben, kétéves szerződéssel.

Räikkönent máig az egyik leggyorsabb Forma-1-es pilótának tartják, 2007-ben megnyerte a világbajnokságot első ferraris évében, eddigi karrierje során 18 nagydíjat nyert meg.

Damon Hill szerint a finn még gyarapíthatja vb-győzelmeinek számát. "Ez remek, sok szerencsét kívánok neki!" - nyilatkozta az 1996-os világbajnok az Autosportnak. "Meg kell majd mutatnia, hogy még mindig sok van benne, ehhez egy jó csapatot választott, még mindig fiatal. Már nyert világbajnokságot, én az ő korában éppen hogy csak bekerültem a Forma-1-be. Szinte biztosan benne van még egy pár bajnoki cím."

Hill arra számít, hogy nagy harc lesz a 2012-es világbajnoki címért, mert a riválisok jobban meg fogják szorongatni a Red Bullt, mint az idén. "Azt szeretnénk látni, hogy valaki felborítja a papírformát, bár úgy gondolom, hogy Adrian Newey fantasztikus, Vettel, Webber és a Red Bull Racing egy remek csapatot alkot az élen, és úgy tűnik, élvezik. Ez remek dolog, de tudom, hogy meg akarnak harcolni érte. Nem akarják könnyen kapni a sikert. Fantasztikus lenne egy titáni harcot látni a három élcsapattól."