Vágólapra másolva!
A Williams technikai igazgatója, Mike Coughlan szerint az első teszten mutatkozik be a csapat 2012-es autója, a töréstesztet házon belül már elvégezték.

Eddig egyedül a Mercedesnél állnak úgy a dolgok, hogy az új autó nem készül el az első tesztre, a McLaren, Ferrari, Red Bull és Lotus (Renault) már új versenygépével vesz részt a február 7-én kezdődő jerezi gyakorláson. Csatlakozott a sorhoz a Williams is, a kék-fehérek új autója elkészül az első tesztre, már az utolsó simításokat végzik rajta. A Williams a lehető legjobban szeretné kihasználni az idény előtti gyakorlásokat, a szezonnyitóra egy nagy fejlesztési csomagot tervez az alakulat.

"Karácsonyig 6000 megtett kilométeren leszünk túl a fékpadon" - nyilatkozta Mike Coughlan technikai igazgató. "Teljesen készen van a hátsó felfüggesztés is, hamarosan ezt is tesztelni fogjuk." Coughlan szerint nem okozhat gondot a jövőre bevezetésre kerülő új szabály, amelynek értelmében az autóknak már az első teszt előtt át kell esniük a kötelező törésteszten. "Az első kasztni készen van, a másodikhoz sem hiányzik sok. Hamarosan kezdjük az FIA-féle törésteszt-programot, házon belül azonban már sikerrel elvégeztük a teszteket."

Coughlan reméli, hogy a rosszul sikerült 2011-es idény után előrelépés következik. "Idén nem az aerodinamikával volt gond, az autó egész koncepcióját rontottuk el. Kockáztattunk néhány döntésnél, elfogadtuk a futómű gyengébb teljesítményét abban a reményben, hogy az aerodinamika ezt ellensúlyozni tudja. Nem jött be."