Vágólapra másolva!
Az ex-Lotus 2012-es autója megfelelt az FIA kötelező terhelési próbáján. A csapat versenyzői bizakodóak, pedig Trulli pilótaülése állítólag inog.

A Caterhammé múlt héten hivatalosan is átvedlő ex-Lotus 2012-es versenyautójának váza máris átment a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kötelező töréstesztjén, s ezzel a csapat hétmérföldes lépést tett afelé, hogy új modelljével vághasson neki a jövő februárban kezdődő tesztszezonnak.

Egy szabálymódosítás értelmében ugyanis az autóknak a következő évtől már a tesztelésük előtt meg kell felelniük a terhelési próbán, amelynek korábban csak a versenyeztetésüket megelőzően kellett alávetni őket. "Ez nagyszerű hét volt" - írta a csapat technikai igazgatója, Mike Gascoyne múlt pénteken. "Kedden hivatalosan is Caterham F1 Team lett a nevünk, ma pedig az első új kasztnink, a CT-01 átment az FIA homologizációs tesztjén."

Az istálló egyik versenyzője, Heikki Kovalainen a finn Turun Sanomatnak bizakodva nyilatkozott a Caterham 2012-es kilátásairól. "Úgy hiszem, a következő szezonban képesek leszünk a középmezőnyben harcolni" - mondta. "Ha jó napunk lesz, akár a pontszerzéshez is közel kerülhetünk majd."

Csapattársa, Jarno Trulli szintén optimista, miután az idei szezont jóformán végigküszködte a kormányszervó számára érzéketlen viselkedése miatt. "A Toyota kiszállását követően megfordult a fejemben, hogy átmenjek egy másik sorozatba, de hittem a Lotus terveiben. Még mindig hiszek" - állította.

Az viszont más kérdés, hogy a Lotus hisz-e benne, mert továbbra is tartja magát az a pletyka, amely szerint Trullit elvileg érvényes szerződése ellenére vissza fogják minősíteni tesztpilótának.