Vágólapra másolva!
Jaime Alguersuarihoz hasonlóan a Toro Rosso másik idei pilótáját, Sebastien Buemit is meglepte, hogy a csapat nem számít munkájára a 2012-es idényben.

A Toro Rosso úgy döntött, hogy a 2012-es idénynek teljesen új felállással fut neki, Daniel Ricciardo csapattársa Jean-Eric Vergne lesz jövőre. Nemcsak Jaime Alguersuarit, hanem a csapat másik idei pilótáját, Sebastien Buemit is meglepte a döntés, a svájci éppen a szimulátorban gyakorolt Milton Keynesben, amikor értesült a hírről.

"Olyan volt, mintha hirtelen a mélybe zuhantam volna" - nyilatkozta Buemi. "Néhány nappal korábban még a következő szezonra szóló dolgokról egyeztettem. Éppen a Red Bull szimulátorában dolgoztam, amikor Franz Tost csapatfőnök és Helmut Marko felhívott."

Alguersuarihoz hasonlóan Buemiben sincs harag a történtek miatt. "Természetesen csalódott vagyok, de ez a csapat döntése és tiszteletben tartom. Nem felejthetem el, hogy a Red Bull nélkül soha nem juthattam volna ilyen messzire. Rengeteget segítettek nekem, gyakorlatilag a Forma-BMW-s debütálásom óta, majd a Forma-3-ban, a GP2-ben és az F1-ben is."

"Nem tudom, hogy lesz-e helyem 2012-re, de függetlenül a ténytől, hogy már nem vagyok a Toro Rosso tagja, még nem záródott be előttem az összes ajtó a Red Bullnál. Jó munkát végeztünk együtt, az alapok adottak. A jövőt illetően rengeteg dolog elképzelhető, pozitív és motivált maradok."

Franz Tost csapatfőnök szerint a Toro Rossónak meg kellett hoznia ezt a döntést. "A Toro Rossót az újoncok edzőiskolájának hoztuk létre" - magyarázta Tost. "Sebastien három, Jaime két és fél szezont töltött velünk, őket semmi esetre sem tekinthetjük újoncnak. Egy ideális világban a Toro Rosso pilótái a Red Bullnál folytathatnák, de a testvércsapatban jelenleg nincs üresedés. Kemény döntésnek tűnhet a mostani, de a Forma-1 kemény világ, a Toro Rosso pedig világosan megfogalmazta a pilótaválasztással kapcsolatos alapelveit."