Vágólapra másolva!
Miután menesztették a Renault-tól, péntekenként is szívesen vezetne, hogy legalább edzésben maradjon.

A Lotus Renault-tól menesztett Bruno Senna továbbra sem mondott le arról, hogy talál magának egy versenyzőülést 2012-re, de ha ez mégsem jön össze, hajlandó elszegődni harmadik pilótának is. "Ez hasonló lenne ahhoz a szerephez, amit egyesek idén kaptak péntekenként" - nyilatkozta a brazil az Autosportnak. "Így aktív maradhatnék, és olyasmit csinálhatnék, ami a csapat számára is hasznos. Természetesen csak a megfelelő istállóval, de ez is egy lehetőség."

Mielőtt a szezon közben Nick Heidfeld helyére lépett a Renault-nál, a Magyar Nagydíj pénteki edzésnapján Senna is tesztpilótaként vett részt, tavaly viszont a Hispania színeiben versenyezte végig az idényt. Most nem zárta ki azt sem, hogy eddigi alakulatánál marad. "Ennek is van esélye" - mondta. "A mérnökökkel és a csapat többi tagjával továbbra is jó viszonyban vagyok, de beszélnünk kell részletekről, és előtte körül kell néznünk a szabad helyek piacán."

A Lotus Renault-t irányító Eric Boullier is elképzelhetőnek tartja, hogy Senna tesztpilótaként náluk maradjon. "A technikai visszajelzései nagyon jók, de még át kell gondolnunk, hogy tudnánk-e neki időt adni az autóban péntekenként" - mutatott rá. "Valahogy meg kellene találnunk a helyes egyensúlyt ebben, mert két olyan versenyzőnk lesz, akiknek ismeretlenek az új szabályok."

Miután elküldte Sennát és Vitalij Petrovot is, a Renault a kétéves kihagyás után visszatérő Kimi Räikkönent, valamint a GP2 bajnokát, Romain Grosjeant igazolta le a helyükre. A Pirelli gumikkal és a DRS-sel még egyiküknek sincs tapasztalata.