Vágólapra másolva!
A hétvégén, a düsseldorfi ESPRIT arénában rendezték meg a 24. Bajnokok Tornáját, a világ legjobb autóversenyzőinek meghívásos alapú gálaversenyét. A Nemzetek Kupáját zsinórban ötödször is a Michael Schumacher-Sebastian Vettel összeállítású német kettős hódította el, az egyéni döntőig viszont egyikük sem jutott el: Sébeastien Ogier lett a győztes Tom Kristensen ellenében.

A Nemzetek Kupájában sokáig a Jenson Button-Andy Priaulx brit kettős tűnt a favoritnak, ám a németek végül kiverték őket. Vettel legyőzte Buttont, aki az este folyamán kétszer is találkozott Schumacherrel, 1:1-es döntetlent játszva vele. A versenyről a részletes összefoglalónk itt olvasható.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=zqwEu3uFjutHTSG7

A vasárnap rendezett egyéni küzdelem meglepő véget ért, a döntőbe ugyanis a nyolcszoros Le Mans-győztes Tom Kristensen és az újonc WRC-sztár, Sébastien Ogier jutott be. A párbaj Ogier nyerte 2:0-ra, holott Kristensen előtte csúcsformában volt: előzőleg Schumachert, Vettelt és Buttont is legyőzte. Vettelt azonban nem ő, hanem Schumacher verte ki, aki korábban Buttonnál is gyorsabb volt egy, már tét nélküli összecsapásban. A Bajnokok Tornájáról itt található az összefoglalónk.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=9LXeTYO3ZP3FR6i4

Ez pedig a hétvégéről készült fotógalériánk:

Forrás: AFP
Kattintson a képre!