Vágólapra másolva!
Zsinórban harmadszor nyerte a Forma-1-es motorgyártók versenyét a Mercedes.

Noha Sebastian Vettel és a Red Bull csaknem minden rekordot megdöntött idén, a Mercedes is büszke lehet teljesítményére. A német cég gyűjtötte három csapatával (Mercedes GP, McLaren, Force India) a legtöbb pontot a motorgyártók versenyében, a 2009-es és 2010-es szezon után az idei volt zsinórban a harmadik ilyen.

A hat Mercedes motoros autó teljesítette idén a legtöbb versenykört és versenykilométert (a maximális 5797,510 kilométer 92 százalékát). További nagyszerű hír a Mercedes számára, hogy a 2009 és 2011 közötti 55, a hat versenyautóval felszorozva 330 futamon mindössze két motorhiba jelentkezett, Adrian Sutil a 2010-es Ausztrál Nagydíjat, Michael Schumacher az idei Monacói Nagydíjat volt kénytelen emiatt feladni.

"Nagyszerű és elégedettségre feljogosító eredmény motorspecialistáink számára, hogy zsinórban harmadik alkalommal gyűjtöttük a legtöbb pontot a motorgyártók között" - nyilatkozta Norbert Haug, a Mercedes sportfőnöke. "Megbízhatóságunk is említésre méltó. Célunk, hogy tartsuk ezt a szintet, vagy még javítsunk is rajta." A Mercedes egy rekordot is megdöntött idén, az FY043-01 jelű motor 3037 kilométert futott, mielőtt cserére szorult volna, ez a leghosszabb futásteljesítmény 2009-2011 között.