Vágólapra másolva!
Gerard Lopez, a Renault-tulajdonos Genii Capital vezetője szerint Kimi Räikkönen frappáns választ ad jövőre azoknak, akik kételkednek motiváltságában.

Kimi Räikkönen visszatérésével kapcsolatban nemcsak pozitív, hanem negatív véleményeket is lehetett olvasni a sajtóban. Néhányan kételkednek abban, hogy a finn ugyanolyan motiváltan tud versenyezni, mint fénykorában, főleg azután, hogy már többször (például a ferraris időszak végén vagy a ralis próbálkozással) bizonyította, hogy hajlamos hamar ráunni a dolgokra. Räikkönen a Renault-nak adott videointerjújában úgy fogalmazott, hogy a motivációjával nem lesz gond 2012-ben, és a csapattulajdonos Genii Capital vezetője sem kételkedik a finn versenyzőben.

"Kimi már bizonyította, hogy a leggyorsabb pilóták egyike, életkor szempontjából pedig még mindig a csúcson van" - nyilatkozta Gerard Lopez Räikkönen pénteki gyárlátogatását követően. "Ami a motivációját illeti, az eddigi beszélgetésekből számomra az derült ki, hogy soha nem volt még ennyire felpörögve. Minél többen kérdőjelezik ezt meg, annál jobb, mert ez még inkább arra sarkallja őt, hogy bebizonyítsa, kritikusai tévednek."

Lopez szerint a világbajnok Räikkönen lesz a Renault mércéje a versenyképességgel kapcsolatban. "Úgy döntöttünk, hogy egy szinttel feljebb lépünk teljesítményben. Ahhoz, hogy le tudjuk mérni, elég jó-e az autó, kell egy jó pilóta."

"Nagyon jó volt látni a gyárat, csupa pozitív benyomás ért" - nyilatkozta Räikkönen a pénteki gyárbejárás után. "Nagyon meleg volt a fogadtatás, remekül érzem magam. Nem igazán tudom, hogy a visszatérésem visszhangja milyen volt az újságokban, mert nem nagyon olvastam bele a lapokba. De ez teljesen normális, nem? Legalább nem gyakorol rám semmilyen nyomást."