Vágólapra másolva!
Leigazolása óta először járt a Lotus Renault GP enstone-i gyárában a finn Kimi Räikkönen.

Kedden jelentette be a Renault, hogy egyik pilótája Kimi Räikkönen lesz jövőre, a finn pilóta már a csapat hivatalos szerelésében pózolt a sajtóképeken. Räikkönen első gyárlátogatására ugyanakkor csak a hét második felében került sor, a kétéves kihagyás után visszatérő pilóta pénteken látogatta meg a jövőre már Lotus F1 néven induló istálló enstone-i gyárát.

Räikkönent a csapatfőnök Eric Boullier és a tulajdonos Gerard Lopez köszöntötte, majd hosszú túrán, a részletekben is elmerülve járták körbe az üzemet. "Most először jártam Enstone-ban" - nyilatkozta Räikkönen.

"Nagyon jó volt látni a gyárat, csupa pozitív benyomás ért. Nagyon meleg volt a fogadtatás, remekül érzem magam."

"Nem igazán tudom, hogy a visszatérésem visszhangja milyen volt az újságokban, mert nem nagyon olvastam bele a lapokba. De ez teljesen normális, nem? Legalább nem gyakorol rám semmilyen nyomást."

"Mindig próbálom a lehető legtöbbet kihozni magamból, ennek része, hogy kerülöm a nyomást. Izgalmas lesz, igen, de számomra nem terhes a dolog, meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok."

Räikkönen péntek este részt vett első hivatalos rendezvényén is, a BBC-kommentátor Jake Humphrey társaságában volt a Lotus Renault GP karácsonyi vacsorájának házigazdája.