Vágólapra másolva!
Bár a hírek szerint mindketten kapcsolatban álltak a Renault-val, Adrian Sutil és Rubens Barrichello úgy gondolják, a jövőjüket nem befolyásolja, hogy a csapat szerződtette Kimi Räikkönent.

Adrian Sutil és Rubens Barrichello jövője egyaránt veszélyben van, egyelőre sem a Force India, sem a Williams nem döntött a 2012-es felállásáról. Bár mindketten reménykednek abban, hogy jelenlegi csapatuknál maradhatnak, a híresztelések szerint az elmúlt hetekben a Renault-val is felvették a kapcsolatot. A francia istálló azonban kedden bejelentette, hogy leszerződtették Kimi Räikkönent, s bár egyelőre nem biztos, hogy Vitalij Petrov marad, a távozása esetén valószínűleg Romain Grosjean vagy Bruno Senna kapja meg a helyét.

A két versenyző ennek ellenére nem aggódik, ugyanis nem a Renault lett volna az első számú választásuk. "A héten semmit nem olvasok, mert túl sok pletykát írnak. Ezért a feleségem hívott fel, hogy közölje velem: Kimi aláírt a Renault-hoz" - nyilatkozta Barrichello a Globónak. "Azt hiszem, elég sokan meglepődtek a híren - én is. De mindig azt mondtam, hogy a Williamsnél van a legnagyobb esélyem, ezért a helyzetem változatlan."

A 39 éves brazilnak Felipe Massa múlt héten a visszavonulást javasolta, korábbi csapattársa, Michael Schumacher viszont örülne, ha 2012-ben is maradna. "Nagyra becsülöm a barátságomat Felipével, de ott szeretnék lenni jövőre is, tehát ezúttal csak Schumacherre hallgatok" - nevetett Barrichello.

Előfordulhat, hogy a braziltól pont Sutil miatt válik meg a Williams, a német ugyanis a hírek szerint komoly tárgyalásban áll a csapattal. Barrichellóhoz hasonlóan Sutil menedzsere, Manfred Zimmermann sem gondolja, hogy csökkentek az esélyeik a folytatásra a Forma-1-ben. "Erre már korábban rájöttem, tehát nem érinti közvetlenül a jövőnket" - nyilatkozta Räikkönen érkezéséről.