Vágólapra másolva!
David Coulthard szerint Felipe Massa nyújtotta idén a legkiábrándítóbb teljesítményt, a brazil az ötödik helynél egyszer sem végzett előrébb.

Felipe Massának ugyan adott még egy esélyt a Ferrari 2012-re, de ha a brazil teljesítménye nem javul, 2013-ban már biztosan nem kell Maranellóban jelentkeznie munkára. A korábbi McLaren- és Red Bull-pilóta, jelenleg a világbajnok tanácsadójaként és tévés kommentátorként dolgozó David Coulthard szerint egyértelműen Massa volt az idei szezon legnagyobb csalódása.

"Nem akarom azt mondani, hogy Massa volt a 'legrosszabb' pilóta, mert az biztos, hogy aki a Forma-1-ben vezet, az nem rossz versenyző" - írta Coulthard a Telegraph című lapban vezetett rovatában. "Kétségtelen, hogy idén több pilóta is jóval képességei alatt teljesített, Massa mellett Lewis Hamilton és Mark Webber tartozik ebbe a kategóriába."

"A legnagyobb csalódást okozó pilótának járó címet mégis Felipének adnám, jobb ok híján azért, mert egyetlen versenyt sem nyert. Sőt, még az ötödik helynél sem jutott előrébb, ha valaki, akkor ő nagyon vékony jégen táncol Maranellóban."

Massa lélekben már készül 2012-re, jobb teljesítményt vár magától. "Nehéz év volt ez számomra és a csapatnak is, most végre lapozhatunk" - mondta Massa. "Dolgoznunk kell az autó fejlesztésén, én mindent meg fogok tenni azért, hogy ne legyen még egy ilyen pocsék szezonunk."