Vágólapra másolva!
Nem úszta meg büntetés nélkül a Virgin, hogy a Brazil Nagydíjon hibásan rögzítették a szerelők Timo Glock bal hátsó kerekét. A német pilóta mérgesen nyilatkozott a német sajtónak.

Timo Glock volt az egyik olyan versenyző a Brazil Nagydíjon, aki nem tudta befejezni a futamot. A német pilóta kiesését egy elrontott bokszkiállás okozta, a szerelők nem rögzítették megfelelően a bal hátsó kereket, amely már a bokszutcában leesett, és kis híján bepattogott a pályára.

A versenybírók utólag ötezer eurós büntetéssel sújtották a csapatot, az indoklás szerint nem biztonságos módon engedték ki a bokszból Glockot. Felbosszantotta az eset a német pilótát is, aki első felindulásában meglepően kemény nyilatkozatot fogalmazott meg a csapata ellen.

"Nem értem, hogy lehet ennyire eltolni egy bokszkiállást és utána még ki is küldeni engem a pályára" - morgolódott Glock. "Hihetetlen, hogy ilyen hibát el lehet követni. Az utóbbi két évben rengeteg kerékcserét szúrtunk el, a csapatnak el kell gondolkoznia ezen és dolgozni a problémán. Egy ilyen verseny után örül az ember, hogy vége a szezonnak." Glock csapattársa a francia Charles Pic lesz a 2012-es idényben már Marussia néven induló gárdánál.