Vágólapra másolva!
A Forma-1 egyik legismertebb figurája, a Williams főmérnökeként dolgozó Patrick Head jövőre már nem szól bele a csapat ügyeibe, ugyanis a cég hibrid fejlesztéseire kíván koncentrálni.

Megalakulása, vagyis 1977 óta dolgozott a Williamsnél az istálló társalapítója és főmérnöke, Patrick Head, aki a Forma-1 egyik legismertebb alakjának számít. Head úgy döntött, hogy a Brazil Nagydíjjal befejezettnek tekinti aktív F1-es pályafutását, a jövőben a csapattól részben függetlenül működő anyacég, a Williams hibrid fejlesztéseit irányítja.

Head a csapat történetének legrosszabb idénye után hozta meg döntését, amely értelmében hivatalos minőségben már nem utazik el a versenyekre, maximum vendégként lesz jelen. Noha az elmúlt egy évben folyamatosan keringtek pletykák Head visszavonulásáról, a 65 éves szakember folytatja a munkát - csak éppen nem a Forma-1-es csapaton belül.

"Nem a visszavonulás a legalkalmasabb szó erre, de tény, hogy közvetlenül nem veszem ki a részem a Williams F1 jövő évi tevékenységéből" - nyilatkozta az Autosportnak Head. "A Williams Hybrid Powernek dolgozom jövőre, ami talán száraznak és unalmasnak hangzik, de valójában nagyon high-tech és nagyon érdekes dolog."

"Az biztos, hogy nem így, egy ilyen idénnyel a hátunk mögött akartam befejezni az F1-es szerepvállalásomat. De ha megvizsgálom, hogy miben tudok segíteni Mike Coughlannek, Mark Gillannek és Jason Somerville-nek, be kell látnom, hogy én már nem tudom ezt csinálni. Nem igazán érdekel, és ez nem jó a cégnek. Szóval úgy döntöttem, hogy valami másra koncentrálok."

Head szerint az idei átszervezések segíthetnek abban, hogy a Williams magára találjon, de azonnali fordulatot nem vár. "Az a három ember, akiket megneveztem, nagyon jó szakemberek és biztos vagyok benne, hogy elindítják felfelé a csapatot. De ez nem egy év alatt fog megtörténni."