Vágólapra másolva!
Stefano Domenicali cáfolta, hogy a Ferrari ajánlatot tett volna a ralibalesete után lábadozó Robert Kubicának.

Miután heves szópárbaj alakult ki Eric Boullier Renault-csapatfőnök és Daniele Morelli menedzser között Robert Kubica jövőjével kapcsolatban, majdhogynem biztosra vehető, hogy a lengyel nem kezdi el a 2012-es szezont a jövőre Lotus néven induló alakulatnál. Az is biztos, hogy Kubicáék a háttérben kemény tárgyalásokat folytatnak más csapatokkal, korábbi hírek szerint a Ferrari is ajánlatot tett a lengyelnek.

Szaklapok azzal magyarázták a Kubicának tett ajánlatot, hogy tapasztalata hasznos lenne a Ferrari tesztcsapata számára. Kevesen tudják, de a maranellóiak egy olyan tesztalakulatot működtetnek, amely két évvel ezelőtti karosszériákkal köröz különböző versenypályákon, ezekre pedig nem vonatkozik az FIA-féle tilalom. "Néhányszor vezettem a két évvel ezelőtti autókat, noha ezekről a tesztekről a Ferrari hivatalosan soha nem beszélt" - nyilatkozta a Motorsport-Totalnak a Ferrari pilótaakadémiájának egykori tagja, aki névvel nem vállalta a nyilatkozatot.

Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke szerint Kubica jelenleg nem téma az istállónál. Különösképpen azért, mert senki nem tudja, hogy a lengyel képes lesz-e ugyanazt a színvonalat hozni, mint a balesete előtt, ha egyáltalán újra autóba tud ülni.

"A pilótáinkról már tavaly január óta beszélnek" - kommentálta az ügyet Domenicali, akit idegesít a sok pletyka. "A Kubica-ügy után jövő héten már valószínűleg Valentino Rossi lesz ismét a téma. A 2012-es felállásunk fix, nem tervezünk változtatást rajta."