Vágólapra másolva!
A Lotusnak sikerült megtartania a tizedik helyet a konstruktőri világbajnokságban, így 25 millió dollárral részesednek a Forma-1 kereskedelmi bevételeiből. Tony Fernandes ragaszkodik hozzá, hogy Heikki Kovalainen 2012-ben is a csapatnál versenyezzen.

A szezon végén a konstruktőri bajnokság első tíz helyezettje részesül a Forma-1 reklámbevételeiből, a tavaly debütáló három istálló - a Lotus, a Virgin és a Hispania - számára ezért rendkívül fontos volt, hogy melyikük végez a legelőkelőbb pozícióban. Bár a Lotus rendszerint sokkal jobban szerepelt, mint két vetélytársa, pontot ők sem tudtak szerezni, így végül az döntött mellettük, hogy a szezon során háromszor végeztek a tizenharmadik helyen, míg a Hispania csak egyszer. A Lotus a tizedik helyért 25 millió dollárt kap.

A Brazil Nagydíj előtt a Lotus csapatfőnöke, Tony Fernandes elárulta, az istálló számára létfontosságú a tizedik hely bebiztosítása, hiszen így könnyebben meg tudják valósítani a következő szezonra kitűzött terveiket. A csapat az utóbbi időben több neves szakembert is igazolt, valamint egyes részlegeit Hinghamből Leafieldbe költöztette át, így még nagyobb szükségük van a bevételre. "Nyilvánvalóan nagyon fontos lenne, bár most van pár remek szponzorunk, hamarosan pedig újabb támogatókat jelentünk be a következő szezonra" - idézi Fernandest az Autosport.

A jövőre már Caterham néven induló csapat mindenképpen szeretné megtartani Heikki Kovalainent a következő szezonra is. A finnek érvényes szerződése van 2012-re, a megállapodás egyes pontjai viszont lehetővé tennék, hogy idő előtt távozzon. Bár állítólag több csapat, köztük a Renault is megkörnyékezte, Fernandes semmiképpen nem akar lemondani róla. "Ragaszkodom hozzá, hogy nálunk maradjon" - jelentette ki. "Boldog a csapatnál, és jobban vezet, mint valaha. Azt hiszem, azért tud ilyen nagyszerű formában versenyezni, mert jól érzi magát egy olyan környezetben, ahol másféle nyomás nehezedik rá, mint amit eddig megszokott."

Fernandes továbbá megerősítette, hogy a csapat a névváltoztatás után is meghagyja autóin a hagyományos zöld-sárga festést.

Forrás: Team Lotus