Vágólapra másolva!
A pálya vonalvezetését nem tervezik megváltoztatni, de a bokszutcát a hátsó egyenes mellé költöztetik, és a bukótereken is javítanának.

Interlagost a 2012-es nagydíj előtt átépíthetik. Mivel az idén már két halálos baleset is történt az pályán helyi túraautó-versenyeken, alighanem elkerülhetetlen lesz, hogy módosítsanak a bukótereken és a bokszutca bejáratán 2012-re.

Egy évvel későbbre, 2013-ra pedig azt tervezik, hogy a bokszutcát és a paddockot a jelenlegi célegyenestől a hátsó egyenes mellé költöztetik, ahol új garázsokat, csapatirodákat, médiaközpontot és kiszolgálólétesítményeket építenének.

"Néhány kisebb módosításra már az idén is sor került, de jövőre nagyobb léptékű változtatást tervezünk: új bokszbejáratot szeretnénk építeni, az utolsó kanyarnál pedig ki akarjuk szélesíteni a bukóteret" - árulta el a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenyigazgatója, Charlie Whiting a hét közepén. "Ez nagy munka lesz, mert le kell bontanunk néhány állandó tribünt is. Sao Paulótól ugyanakkor ígéretet kaptunk rá, hogy a város támogatni fogja a projektet."

Claudio Ito, a pálya igazgatója a The National című lapnak nyilatkozva szombaton elmondta, hogy reményei szerint két éven belül minden munkával elkészülnek.

"A pálya tulajdonosának, a városnak van egy elképzelése, hogy új bokszutcát, garázsokat és minden mást építene" - nyilatkozta Ito. "Az egész bokszutcát az egyeneshez vinnék át, a pálya másik oldalára: új bejárat, új kijárat, új épületek is létesülnének. Nem a biztonság javítása érdekében, hanem azért, mert a csapatoknak több helyre van szükségük a működésükhöz. Hiszem, hogy 2013-ra minden a helyén lesz."

Forrás: Mercedes GP