Vágólapra másolva!
A GP3 idei bajnoka, Valtteri Bottas készen áll arra, hogy a Forma-1-ben versenyezzen, amennyiben a Williams úgy dönt, hogy őt szerződtetik a 2012-es szezonra.

Bár nincs sok esély arra, hogy 2012-ben a csapat tesztpilótája, Valtteri Bottas lesz Pastor Maldonado csapattársa a Williamsnél, a finn úgy érzi, készen áll a Forma-1-es szereplésre. Bottas az idei GP3-as bajnokság megnyerése után Abu-Dzabiban, a fiatal pilóták számára kiírt teszten bizonyíthatta felkészültségét, két napig vezethette a Williams autóját.

Az istálló valószínűleg Rubens Barrichello, Kimi Räikkönen és Adrian Sutil közül választja ki Maldonado jövő évi csapattársát, de állítólag Bottas szerződtetését is fontolóra veszik, főleg azok után, hogy a finn jól teljesített az abu-dzabi teszten. A 22 éves versenyző kijelentette: ha a Williams szerződést ajánl neki, ő készen áll a kihívásra.

"Nagyszerű napjaim voltak Abu-Dzabiban. Úgy tűnt, a csapat meglehetősen elégedett velem, és én is elégedett voltam - minden tervezett tesztprogramot sikerült elvégeznünk" - nyilatkozta az Autosportnak Bottas, aki már a Williams új, "periszkóp" kipufogóját is tesztelte. "Remélem, bizonyítani tudtam a képességeimet."

A tesztet kedden a hetedik, szerdán pedig a negyedik helyen záró Bottas szerint hamarosan kiderül, hogy az istálló milyen felállással vág neki a 2012-es szezonnak. "Még nem született meg a döntés, de azt hiszem, már nem kell túl sokat várni rá" - vélekedett.