Vágólapra másolva!
A Williams után a Mercedes a második csapat, amely kipróbálta a 2012-es szabályoknak megfelelő, új kipufogóját az Abu-Dzabiban rendezett teszten.

A Forma-1-es autókat érintő legjelentősebb 2012-es szabályváltozás szerint a következő szezontól tilos lesz a diffúzorba vezetett kipufogók használata. A fiatal versenyzők számára kiírt abu-dzabi teszten a Williams már a gyakorlás első napján, kedden tesztelte a jövőre bevetésre szánt, "periszkóp" kipufogót, a teszt utolsó napján pedig a Mercedes is felszerelte autójára a hagyományos verziót.

A Williams megoldásához hasonlóan - a nagyobb leszorítóerő elérése érdekében - a Mercedes új verziója is a hátsó szárny felé fújja a kipufogógázokat. A németek csapatfőnöke, Ross Brawn a múlt hétvégi Indiai Nagydíjon nyilatkozott az új alkatrészről, melyet az angol Sam Bird próbált ki. "Egy olyan megoldást tesztelünk, melyet az új szabályok első értelmezése után fejlesztettünk" - mondta. "Kompromisszumot kell kötnünk, hiszen a jelenlegi autóba építjük bele. A befújt diffúzor hatását azonban kiiktattuk, így láthatjuk, hogyan működik nélküle az autó."