Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel büszkébb arra, hogy Nigel Mansell levélben gratulált neki legújabb rekordja eléréséhez, mint a statisztikákra. A német az egy szezonban élen töltött körök számában döntötte meg az 1992-es világbajnok korábbi csúcsát.

Az idén már több rekordot is megdöntő Sebastian Vettel a két héttel ezelőtti Indiai Nagydíjon aratott rajt-cél győzelmével tovább javított a statisztikáján: 2011-ben eddig 711 körön keresztül állt az élen, ami az egy szezonon belül vezetett körök számát tekintve rekordot jelent. Az eddigi csúcstartó Nigel Mansell volt, aki az 1992-es idény 692 körében vezetett. A címvédő elárulta, a brit ex-világbajnok nem hagyta figyelmen kívül a teljesítményét.

"Kaptam egy üzenetet Nigeltől a verseny után, szerintem ez nagyon kedves volt tőle. Azt is mondhatnám, hogy büszkébb vagyok erre a levélre, mint magára a rekordra - úgyis mindig lesz valaki, aki valamit jobban, gyorsabban, más stílusban csinál" - nyilatkozta Vettel az Autosportnak.

"Nigel gratulált nekem, de annak nagyon örült, hogy nekem tizenhét versenyre volt szükségem a rekordhoz, neki pedig csak tizenhatra. Ez az elismerés nagyobb megtiszteltetés, mint a rekord" - jelentette ki a német, aki már többször elmondta, hogy a statisztikák nem sokat jelentenek számára, nem ezért próbálja minden nagydíjon a maximumot kihozni magából.

Forrás: Red Bull

"Nem annyira a rekordokról van szó, hanem arról, hogy a hozzájuk vezető út minden lépésére összepontosítok" - magyarázta. "Nem lenne helyes, ha azt mondanám, hogy azért akarok bizonyos rekordokat megdönteni, mert közel járok hozzájuk, vagy lehetségesek. Ha valaki ezt teszi, akkor elsősorban a rekordra gondol, és nem arra, hogy hogyan lehet ezt a rekordot megdönteni. Azt hiszem, aki így gondolkozik, az kudarcot vall. Jobb, ha az ember arra koncentrál, amit csinál, nem pedig a statisztikákra."

Bár Vettel célja nem a rekordok döntögetése, a Szuzukában megnyert második világbajnoki címe után sem vett vissza a tempóból, hiszen azóta a koreai és az Indiai Nagydíjat is megnyerte. Ha így folytatja, még két jelentős rekordot megdönthet a hátralévő két futamon: idei tizenhárom pole pozíciója csak eggyel marad el Mansell 1992-es teljesítményétől, és Michael Schumachert is utolérheti ezen a hétvégén, aki 2002-ben tizenhétszer állhatott dobogóra.