Vágólapra másolva!
Indiához hasonlóan Abu-Dzabiban is látványosra sikerült Felipe Massa néhány köre a pénteki szabadedzéseken a 2012-re szánt első szárnnyal: a pálya hosszú egyenesében hol az elem jobb, hol a bal oldala súrolta az aszfaltot, ami látványos szikrázást eredményezett.

A csapatnál péntek este bevallották, nem értik, miért vibrált Felipe Massa első szárnya megint a pálya hosszú egyenesében. A probléma már Indiában is előjött, akkor ezt azzal magyarázták, hogy az alkatrész gyártási hibás volt. Most azonban elismerték, hogy a második esetet már nem indokolhatják ezzel.

"A valóság az, hogy találtunk valamit, ami nem volt rendben annak a szárnynak a struktúrájában. Úgy tűnik, a probléma még mindig fönnáll. Még nem sikerült megoldanunk ezt a gondot. Sok mérnököm van itt az enyémnél sokkal nagyobb szaktudással, akik tudják, hogy a szárnyakat érő hatások sok mindentől függenek. Függenek az autó beállításától, a guminyomástól, és sok egyéb dologtól. Ez talán a kombinációja ezeknek az elemeknek, a mérnököknek meg kell értenie és reagálnia kell rá, mert ez nem az a dolog, amit látni szeretnénk" - nyilatkozta Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke péntek este Abu-Dzabiban.

Felipe Massa úgy nyilatkozott, mintha észre sem vette volna, hogy szikrázik az autója az egyenesben: "A vibráló első szárnyam? Őszintén szólva, amikor vezetek, nem vagyok tudatában ezeknek a dolgoknak, az autó mindig jól viselkedett, problémák nélkül."