Vágólapra másolva!
Felipe Massa fontosnak tartja, hogy a csapat mögötte áll a pályafutása szempontjából sorsdöntő 2012-es idény előtt. Az idei eredményekkel elégedetlen Ferrari már gőzerővel készül a következő szezonra.

Bár az utóbbi időben felmerültek olyan pletykák, hogy érvényes szerződése ellenére a Ferrari már 2012-ben sem számít Felipe Massára, Stefano Domenicali a héten megerősítette, hogy a következő idényben is a brazil lesz Fernando Alonso csapattársa. Domenicali elmondta, bízik benne, hogy Massa jövőre vissza tud vágni, azonban hozzátette: a 2012-es szezon kulcsfontosságú lesz a versenyző pályafutása szempontjából.

"Fontos számomra, hogy a csapat teljes mértékben támogat és mögöttem áll, ez mindig nagyon jó érzés" - idézi a Ferrari hivatalos honlapja Massát, aki idén egy versenyen sem tudott az ötödiknél jobb helyen célba érni.

"Most az a célom, hogy a szezon utolsó két versenyén a lehető legjobb teljesítményt nyújtsam. Tudom, hogy a következő szezon az egész csapat szempontjából nagyon fontos lesz, mert az idei év nem sikerült olyan jól, mint vártuk. És persze számomra is rendkívül fontos időszak lesz ez" - ismerte be a brazil.

Forrás: AFP

A Ferrari idén csupán egy versenyt tudott megnyerni, és hullámzó teljesítményük miatt csak a konstruktőri bajnokság harmadik helyén állnak, bár egyéniben Fernando Alonsónak még van esélye a második hely megszerzésére. Massa azonban elárulta, a csapat most már a 2012-es szezonra koncentrál, a futamokon az új autóra szánt alkatrészeket is bevetik.

"Már a következő szezont tartjuk szem előtt, hiszen tudjuk, hogy olyan autót kell építenünk, amivel az első nagydíjtól versenyképesek lehetünk, és minden futamon a győzelemért harcolhatunk" - nyilatkozta. "A legutóbbi versenyek már a 2012-re történő felkészülésünk részét képezték. Kipróbáltunk néhány olyan elemet, amelyek esetleg az új autón is megjelenhetnek, valamint új ötleteket is megvitattunk az autó beállításával kapcsolatban."