Vágólapra másolva!
Steve Nielsen még júniusban önként mondott le a Renault-nál, decembertől a Lotusnál folytatja a munkát.

December 12-től a Team Lotus sportigazgatója lesz a veterán Steve Nielsen, aki júniusig a rivális Lotus Renault-nál dolgozott csapatmenedzserként, de önként lemondott a posztjáról, miután megtudta, hogy a főnökei a háta mögött hatékonysági tanulmányt készítettek az istálló működéséről. Később a tanulmány szerzőjét, John Wickhamet nevezték ki az utódjául, nemrég azonban ő is elhagyta a Renault-t.

A Lotust irányító Tony Fernandes elárulta, hogy már a tavalyi Szingapúri Nagydíj hétvégéjén felajánlotta az állást Nielsennek, ám akkor még elutasító választ kapott tőle. "Jó, hogy olyan kaliberű embereket is a csapatunkhoz tudunk vonzani, mint Steve. Izgatott vagyok, amiért egy ennyire nagy tiszteletnek örvendő szakember csatlakozik hozzánk egy olyan alakulattól, amely sok szempontból előttünk jár" - mondta Nielsen. "Ezt azt bizonyítja, hogy ő is osztozik abban a hitünkben, hogy képesek vagyunk fejlődni, és hamarosan a középmezőnyben küzdünk majd."

Nielsen teherautósofőrként kezdte a pályafutását az 1980-as évek elején, de fokozatosan egyre feljebb küzdötte magát, és már volt a Benetton, a Tyrrell, a Honda és az Arrows csapatmenedzsere is. Tizenegy évig volt a Renault tagja, a Team Lotus technikai igazgatóját, Mike Gascoyne-t azonban még a Tyrrelltől ismeri.

"Dolgoztunk együtt a Tyrrellnél és a Renault-nál is, ahol mindketten kivettük a részünket a világbajnok csapat felépítéséből. Ugyanez lesz a célunk a Team Lotusnál is" - mondta Gascoyne. "Biztosra veszem, hogy gyorsan be fog illeszkedni hozzánk. Hinghamben és Malajziában mindenki tárt karokkal várja."

A Lotus emellett bejelentette, hogy meghosszabbította a csapatmenedzser, Graham Watson szerződését. Fernandes pedig hozzátette, hogy a következő hetek során további igazolásokról is hírt adnak majd.