Vágólapra másolva!
Robert Wickens az Abu Dzabi Nagydíj péntek délelőtti szabadedzésén lehetőséget kap rá, hogy vezesse Jérome D'Ambrosio autóját.

A 22 éves kanadai Robert Wickens, aki a Red Bull protezsáltját, Jean-Eric Vergne-t győzte le a Forma-1 egyik előszobájának számító Formula Renault 3.5 idei bajnoki címéért folytatott küzdelemben, már a jövő hétvégi Abu Dzabi Nagydíjon a Forma-1 porondjára léphet. Egyelőre persze csak tesztpilótaként: a péntek délelőtti szabadedzésen vezetheti Jérome D'Ambrosio Virginjét.

"A tehetségkutató programunk alapításának egyik legfőbb pillére éppen az volt, hogy a sikereket az autóban eltöltött pótolhatatlan idővel jutalmazzuk, ezzel segítve fiatal védenceink előrejutását a ranglétrán" - mondta a csapatfőnök John Booth. "Abu Dzabiban Jérome-nak sok tapasztalata van a pályáról, mert tavaly vezetett a péntek délelőtti szabadedzésen, aztán egy héttel később a fiatal versenyzők számára rendezett teszten is. A Yas Marina Circuit ezért jó alkalmat nyújt arra, hogy megjutalmazzuk Robertet, mert ez kevésbé érinti a műszaki felkészülésünket."

Wickens, akit a WSR-ben a Marussia támogatott, szeptemberben már vezette a Virgin autóját egy vairanói egyenesfutási teszten.

"Ez az év mindig egyre jobb és jobb lesz. Nem győzők elégszer köszönetet mondani a Marussiának folyamatos támogatásukért" - mondta. "A vairanói teszt jó alapozás volt számomra, de a lehetőség, hogy a szabadedzésen vezetve még egy sebességgel feljebb kapcsoljak, a következő nagy lépés lesz a pályafutásomban. Remélem, hogy a visszajelzéseim révén hozzájárulhatok a csapat teljesítményének javulásához."

Az Abu Dzabi Nagydíj péntek délelőtti szabadedzésén Wickens riválisa, Vergne is bemutatkozik majd, neki a Red Bull adott hasonló lehetőséget.

A csapatok a verseny utáni héten, a Brazil Nagydíj előtt Abu Dzabiban maradnak, hogy november 15. és 17. között lebonyolítsák a fiatal versenyzők immár hagyományos tesztjét.

Forrás: Virgin