Vágólapra másolva!
A Renault és a Lotus után a Virgin is benyújtotta névváltoztatási kérelmét, a következő szezontól Marussia néven szeretnének indulni a Forma-1-ben.

A Virgin hivatalosan is benyújtotta névváltoztatási kérelmét, mert 2012-ben már a csapat jelenlegi névadó szponzora, a Marussia nevén szeretnének indulni a Forma-1-ben. A sportautók gyártásával foglalkozó orosz cég 2010-ben csatlakozott támogatóként a csapathoz, az idei szezonban már fontosabb szerepet töltenek be az istálló működtetésében..

A csapatnév megváltoztatását a Formula One Commissionnek kell jóváhagynia, a 26 tagú testület 18 tagjának beleegyezése szükséges hozzá. Bár a Virgin a továbbiakban nem jelenik meg az istálló nevében, a vállalat állítólag a jövőben is a csapat partnere marad, a logójuk feltűnik majd a 2012-es autón.

A Virgin a harmadik csapat, amely idén nevének megváltoztatását kérelmezte: a Lotus Renault jövőre egyszerűen Lotusként, Tony Fernandes eddig Team Lotusként ismert alakulata pedig Caterham néven vágna neki az új szezonnak.