Vágólapra másolva!
Óriási felháborodást váltott ki Újdelhiben, hogy elhalasztották, majd végleg törölték az Indiai Nagydíj hétvégéjére meghirdetett Metallica-koncertet. A felbőszült rajongók megrongálták a színpadot, négy szervezőt letartóztattak.

Hatalmas botrányt kerekedett Újdelhiben, miután a szervezők elhalasztották, majd később törölték az Indiai Nagydíj kísérőprogramjaként meghirdetett Metallica-koncertet. A metálegyüttes az F1Rocks-rendezvénysorozat keretében először lépett volna fel Indiában.

A koncert péntek délután négy órára lett meghirdetve, és elővételben mind a huszonötezer jegyet elkapkodták. Miután a kapukat kinyitották, a beözönlő, a legjobb helyekért lökdösődő tömeg megrongálta a színpad előtt felállított biztonsági korlátot. A szervező DNA Entertainment Networks biztonsági okokra hivatkozva másnap délutánra halasztotta a koncertet, ami érthető módon nem tetszett a gyülekező tömegnek.

A hevesebb vérmérsékletű rajongók a helyszínen felállított felszerelésen vezették le a haragjukat: egyesek állványokat borogattak, teli vizes palackokat dobáltak a színpadra, míg mások megpróbáltak tüzet gyújtani. A rendőrség elmondása szerint azonban a többség békésen távozott a helyszínről.

Törölték a koncertet

Végül szombat délelőtt a rendezvény hivatalos honlapján bejelentették, hogy a szervezők és a zenekar közös megegyezése alapján a koncertet törlik a nézők biztonságának érdekében. A közleményben az áll, hogy nagy erőfeszítések ellenére sem tudták helyrehozni az előző este keletkezett károkat, bár a helyi sajtó értesülése szerint a probléma valójában az, hogy ilyen rövid idő alatt nem tudtak engedélyt szerezni a szombati koncertre.

Egy indiai hírügynökség arról számolt be, hogy a szervező DNA négy képviselőjét letartóztatták, mivel a rendőrség indoklása szerint nem egyeztettek a helyi hatóságokkal, és nem volt megfelelő okuk a rendezvény törlésére. A huszonötezer jegy árát visszafizetik, a zenekar pedig az eredeti tervek szerint megtartja a vasárnapra tervezett koncertjét Bangalore-ban.