Vágólapra másolva!
Fabio Leimer nem tagadja, hogy fizetnie kellett a Saubernek az abu-dzabi teszten való részvételért - a Toro Rosso napi kétszázezer euróért árulja a lehetőséget.

A szezon előtti, márciusi tesztek után a Forma-1-es csapatoknak november közepén, Abu-Dzabiban lesz először lehetőségük arra, hogy egy többnapos gyakorlás keretében kezdjék meg a felkészülést a 2012-es idényre. Ezen a teszten azonban csak fiatal, a Forma-1-ben tapasztalatlan versenyzők vehetnek részt. Amellett, hogy a teszt jó alkalmat nyújt a tehetségeknek arra, hogy egy F1-es autó volánja mögött is felmérjék tudásukat, a csapatok számára bevételi forrást is jelent - egy-egy napért ugyanis jelentős összegeket kérnek el a pilótáktól.

A Sauber a múlt héten jelentette be, hogy a gyakorlás egyik napján a svájci Fabio Leimer viheti pályára az autót. A 22 éves versenyző, aki idén egy győzelmet szerezve a 14. helyen végzett a GP2-es bajnokságban, elismerte, hogy nem csupán a tehetsége segítette hozzá a lehetőséghez. "Igen, fizetnünk kellett ezért a tesztért. A Forma-1-ben így működnek a dolgok, de először is el kellett jutnunk ebbe a helyzetbe" - idézi a Motorsport.com Leimert, aki hétfőn már az üléspróbán is átesett.

A svájci nem árulta el, pontosan mennyit fizetett a tesztnapon való részvételéért, a Blick magazin azonban úgy tudja, a Toro Rosso kétszázezer eurót kér egy napért. Franz Tost csapatánál valószínűleg a GP2 idei negyedik helyezettje, a francia Charles Pic kap majd lehetőséget. A Blick tudosítója szerint ezek alapján a Sauber által elkért összeg "több százezres nagyságrendű lehet".