Vágólapra másolva!
Az Autosport szaklap értesülése szerint 2013-tól két Forma-1-es futamot rendezhet Amerika, a tervezett austini verseny mellett New Jerseyben is lesz nagydíj. Jövő hétre várható a hivatalos bejelentés.

Újabb városi futam kerülhet be a versenynaptárba az Autosport értesülése szerint, 2013-tól az amerikai New Jersey utcáin körözhetnek a pilóták. A tervek szerint 2012-ben rendezik az első austini futamot, így 2013-tól két nagydíja is lehet az Egyesült Államoknak. Úgy tudni, hogy New Jerseyvel kapcsolatban jövő héten lesz a hivatalos bejelentés.

Bernie Ecclestone régi álma volt, hogy a keleti parton, New York környékén hozzon össze egy versenyt. Jövő héten New Jersey kormányzója, Chris Christie és egyéb helyi politikusok jelentik be a nagy hírt, a nyitány 2013 júniusában, közvetlenül a Kanadai Nagydíj után lesz. Az austini futam megtartja helyét a versenynaptár végén.

"A tárgyalások zajlanak, mindenki a legjobb megoldásra törekszik. Meglátjuk, mi lesz" - nyilatkozta Ecclestone a New York-i versennyel kapcsolatban tavaly. Még nincs hír a tervezett nyomvonalról, valószínűleg a Hudson folyó mellett halad majd, Manhattan felhőkarcolóival a háttérben.

A Wall Street Journal szerint a weehawkeni Port Imperialban a jövő kedden tartanak egy sajtótájékoztatót, itt jelenthetik be az új amerikai futamot.