Vágólapra másolva!
Fabio Leimert is meghívta a Sauber a fiatal versenyzők számára rendezett tesztre, amelyre novemberben kerül sor Abu Dzabiban.

A 22 éves svájci pilóta a Sauber jelenlegi tartalék versenyzőjével, Esteban Gutierrezzel vesz majd részt a hivatalos teszten az arab pályán november 15. és 17. között. Ezen a teszten azok a fiatal versenyzők vehetnek részt, akik eddig legfeljebb csak két Forma-1-es versenyen indultak. Gutierrez két, Leimer egy napon át vezetheti majd a Sauber-Ferrari C30-ast a Yas Marina pályán.

"Örülünk, hogy Fabiónak lehetőséget biztosíthatunk" - mondta a Sauber vezérigazgatója, Monisha Kaltenborn. "A tesztlehetőségek a fiatal versenyzők számára nagyon korlátozottak mostanában, mindig izgalmas látni, hogyan boldogulnak egy kompex Forma-1-es teszt minden részletével."

Leimer a GP2 sorozatban versenyzett 2011-ben, egy győzelme és egy dobogós helye végül a 14. helyet jelentette számára az összetettben.

"Amikor megtudtam, hogy tényleg részt vehetek egy Forma-1-es teszten, csak akkor tudatosult bennem, hogy mit jelent mindez. Versenyzőként természetesen mindig a Forma-1-ről álmodik az ember. Szinte hihetetlen, hogy ez az álom most megvalósul."

"Ráadásul nem sok svájci versenyző kapott korábban lehetőséget arra, hogy teszteljen a Sauber Forma-1-es csapatnak. Ebből az okból ez még különlegesebb megtiszteltetés számomra, hogy svájciként egy svájci csapatnál tehetem meg első köreimet egy Forma-1-es autóban. Már nagyon várom ezt a kihívást, és arra szeretném felhasználni ezt a lehetőséget, hogy megköszönjem azoknak, akik lehetővé tették" - tette hozzá Leimer.