Vágólapra másolva!
A sportfelügyelők egy öthelyes rajtbüntetést és egy megrovást is kiszabtak Vitalij Petrovra, aki a Koreai Nagydíjon megtorpedózta Michael Schumacher Mercedesét.

Ahogy arra számítani lehetett, a sportfelügyelők a következő versenyre szóló öthelyes rajtbüntetéssel sújtották Vitalij Petrovot, mert a Koreai Nagydíj 15. körében belerohant Michael Schumacherbe.

Az orosz éppen szélárnyékból kibújva előzte meg Fernando Alonsót a 3-as kanyarba menet, azonban túl későn fékezett, és oldalról megtorpedózta az éppen kanyarodó Mercedest, mindkettejüket kiütve a versenyből. Végül a magát szintén elfékező spanyolt is majdnem eltalálta, csak centiméterekre kerülték el egymást.

A Renault versenyzője a rajtbüntetés mellett egy megrovást is kapott, amelynek az idén már nagyobb jelentősége van, amennyiben ugyanis valaki egy évben hármat összegyűjt belőle, automatikusan öthelyes rajtbüntetés jár neki. Az FIA éppen a koreai futam előtt döntött úgy, hogy a sportfelügyelők ezentúl a büntetések mellé is adhatnak megrovást.

A hétszeres világbajnok az eset után nem neheztelt különösebben ellenfelére. "Hirtelen 180 fokos szögben álltam ahhoz képest, ahogy kellett volna, de ez a versenyzés, néha megesik az ilyesmi. Azt kell mondanom, idén szép csatáink voltak Petrovval, össze is akadtunk néha, de ez benne van a pakliban" - nyilatkozta a BBC-nek még a futam alatt. A szintén megszólaló Petrov bocsánatot kért az eset miatt.

A páros egyébként már nem először akad össze ebben a szezonban, a Török Nagydíjon Schumacher koccant neki az orosznak, akkor azonban mindketten folytatni tudták a versenyt, bár a Mercedes első szárnyát le kellett cserélni.

A sportfelügyelők a Hispaniát ötezer eurós pénzbírsággal sújtották, amiért veszélyesen engedték ki Daniel Ricciardót a bokszból az egyik kerékcseréje után.