Vágólapra másolva!
A Michael Schumacher Mercedesébe csapódó Vitalij Petrov szerint az lett a veszte, hogy a pálya poros oldalán kezdett el fékezni, miközben Alonsóval csatázott.

A Renault orosz versenyzője a korán véget ért futam után elmondta, hogy mindent ugyanúgy csinált, mint az épp vele csatázó Alonso, csak ő a pálya porosabb oldalán próbált későn fékezni, ezért blokkoltak a kerekei, és nem tudta elkerülni az ütközést Michael Schumacherrel.

"Megpróbáltam védeni a pozíciómat Fernandóval szemben, de a féktávon én voltam a piszkos oldalon, ezért blokkoltak a kerekeim, és belecsapódtam Michaelbe. A Fernandóval vívott csatámra koncentráltam, mert megvolt a lehetősége annak, hogy előtte maradjak. Mindketten későn fékeztünk, és mindketten elrontottuk a kanyart is. Addig a pontig elégedett voltam a stratégiával és a verseny alakulásával. Elnézést kérek Michaeltől, ez nem az ő hibája, hanem teljes mértékben az enyém volt - miután a kerekeim blokkoltak, már nem volt mit tenni. De ilyen a versenyzés, holnap új nap virrad" - nyilatkozta Petrov.

"Ha ugyanúgy folytatta volna, ahogy tette a verseny első etapjában - amikor a szuperlágy gumikat használta -, a verseny végén a nyolcadik, de akár még a hetedik helyre is várhattuk volna. Sajnos nem így történt" - mondta Eric Boullier, a Renault csapatfőnöke.

"Nagyon biztató volt, hogy Fernandóval és Michaellel harcolt az első bokszkiállás után" - tette hozzá Petrovról a Renault pálya melletti tevékenységét irányító Alan Permane.