Vágólapra másolva!
Stefano Domenicali, a Ferrari csapatfőnöke szerint Japánban kiderült, hogy az istállónak csak kis fejlődésre van szüksége ahhoz, hogy jövőre újra a világbajnoki címért küzdjön.

Remek eredményt ért el a Ferrari a Japán Nagydíjon, Fernando Alonso második lett, pedig az olaszok néhány hete már leállították a 2011-es autó fejlesztését. Sőt, Stefano Domenicali csapatfőnök szerint egy korábbi, nyári specifikációra visszaállított autóval sikerült elérni az eredményt, a Belgiumra és Olaszországra készített új fejlesztések ugyanis nem hozták meg a várt előrelépést.

Domenicali úgy véli, Alonso második helye bizonyítja, hogy a gumik teljesítményének maximalizálása legalább annyira fontos, mint a nagy leszorítóerő elérése. A csapatfőnök szerint csak kis fejlődésre van szükség ahhoz, hogy az olaszok jövőre ismét harcban legyenek a világbajnoki címért.

"Nagyon elégedett voltam a teljesítményünkkel, közel voltunk az első helyhez és őszintén szólva nem számítottunk erre" - mondta Domenicali. "Ez azt jelenti, hogy talán közelebb vagyunk a riválisokhoz, mint gondoltuk. Meggyőződésem, hogy jók a kilátásaink 2012-re, Japánban nem volt nagy a lemaradásunk."

"Oda kell figyelnünk a fejlesztésre az autó alapjainál, de nem kell túlidegeskednünk a dolgot. Kulcsfontosságú lesz a gumik működésének megértése, ez a szezon megmutatta, hogy van még mit tanulnunk ezen a területen. Emellett a diffúzorra is koncentrálnunk kell, ami aerodinamikai szempontból nagyon fontos. A kipufogók hatása jövőre kisebb lesz az ideinél, de mindent ki kell hoznunk ebből a területből. A gyárban jelenleg is folyik a munka, a lehető legjobb szabályértelmezést keressük." Domenicali szerint a Ferrari a hátralévő versenyeken kísérletezik, a pénteki szabadedzéseket szinte teljesen az új beállítások kipróbálásának szenteli.