Vágólapra másolva!
Bár korábban többen szerették volna, a szuzukai versenyzői eligazításon valószínűleg mégsem lesz szó Hamilton vezetési stílusáról.

Lewis Hamilton az utóbbi időben több veszélyes manőverrel és ütközéssel vívta ki ellenfelei nemtetszését, legutóbb két hete a Szingapúri Nagydíjon, ahol Felipe Massával akaszkodott össze. Az eset után olyan hírek láttak napvilágot, hogy néhány pilóta a szuzukai versenyzői eligazításon szeretné megbeszélni az ügyet Charlie Whitinggal, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenyigazgatójával.

A versenyzők szövetségének (GPDA) elnöke, Rubens Barrichello szerint mégsem kerül terítékre a McLaren pilóta pályán tanúsított viselkedése. "Nem hiszem, hogy szóba hoznánk a dolgot. A versenyzői eligazításokon mindenféléről beszélünk, a GPDA ülésein pedig tovább tárgyaljuk a dolgokat. Néhány hete sok szó esett arról, hogy Michael Schumacher sportszerűtlen volt Lewis-zal (Hamilton) Monzában, de aztán az eligazításon mégsem hozta fel ezt senki."

Forrás: AFP

A szingapúri eset kárvallottja, Felipe Massa szintén azt mondta, hogy nem akar Whitinggal beszélni a történtekről. "Nincs mit mondanom; ha (Hamilton) valami rosszat tesz, azért meg is kapja a büntetését. Az FIA a szabályok szerint jár el: ha valaki balesetet okoz vagy más szabálytalalnságot követ el, áthajtásos büntetést kap. Hamilton is megkapta a sajátját. Szerintem ez elég sok idő ahhoz, hogy tanuljon belőle" - nyilatkozta Massa az Autosportnak. A brazil pilóta a szingapúri verseny után az indulatoktól fűtve még nem tűnt ennyire megértőnek: "Éppen az a probléma, hogy mindig megfizeti (a hibái) árát, mégsem érti, miről van szó."

Massa Hamiltonnal sem akar többet beszélni a történtekről: "Én nem csináltam semmit, csak futottam a versenyemet és egyszer csak kilyukasztották a gumimat; nincs mit mondanom neki. De ha ő szeretne beszélni róla, jöhet nyugodtan."