Vágólapra másolva!
Jarno Trulli Szuzukában a Lotus régi szervokormányával kénytelen versenyezni, pedig nagyon utálja.

Rossz hírrel kezdődött a Japán Nagydíj hétvégéje Jarno Trulli számára: a Lotus pilótájának a csapat régebbi fejlesztésű szervokormányát kell használnia Szuzukában, mert az új változat nem bírja a pálya gyors kanyarjaiban rá nehezedő terhelést.

"Aggódom, jobban örülnék, ha olyan rendszert használhatnék, amelyikről tudom, hogy működik. Változtattunk a régi kormányon, szóval lehet, hogy valamivel jobb lesz, de ez csak akkor derül ki, ha kipróbáljuk.

Trulli a szervokormány tulajdonságait okolta azért, hogy a szezon első felében nem tudott zöld ágra vergődni a T128-as versenyautóval. A Lotus mérnökei a Magyar Nagydíjra készítették el az új rendszert, amely el is nyerte az olasz pilóta tetszését.

"Minden megváltozott, amióta megkaptam az új szervokormányt, ismét élvezem a vezetést és jobban is teljesítek. Most már érdemben tudok foglalkozni a beállításokkal, amire a hungaroringi futamot megelőzően nem volt lehetőségem. Mindent összevetve (az új kormány) sokat javított a szezonunkon."

Trulli a Japán Nagydíj első szabadedzésén a 19. időt autózta, ezzel a három sereghajtó alakulat pilótái közül a leggyorsabbnak bizonyult.