Vágólapra másolva!
Michael Schumacher és Nico Rosberg szerint Aldo Costa és Geoff Willis szerződtetése bizonyíték arra, hogy a csapat minden követ megmozgat azért, hogy az élmezőnybe kerüljön.

Múlt héten jelentették be, hogy Aldo Costa, a Ferrari májusban elbocsátott technikai igazgatója vezető mérnökként, Geoff Willis, a Hispania volt technikai igazgatója pedig "technológiai igazgatóként" fog dolgozni a Mercedes GP istállónál. A pilóták a csapat siker iránti elkötelezettségének jeleként látják a két szakember szerződtetését.

"Természetesen örömmel tölt el az összes új srác érkezése, és azoknak is örülök, akik jönni fognak" - nyilatkozta Schumacher az Autosportnak. "Tudjuk, hogy ha fel akarjuk venni a harcot az élen lévőkkel, és meg is akarjuk őket verni, erősítést kell szereznünk, hogy csapatként erősebbek legyünk. Nagyobb potenciálra és több kapacitásra van szükségünk, és pontosan ezt kapjuk majd Geoff és Aldo érkezésével."

"Aldót nagyon jól ismerem a Ferrarinál töltött időmből. Geoffal viszont ez lesz az első alkalom, hogy együtt dolgozunk, de ő már volt ennél a csapatnál (2001 és 2007 között - a szerk.), és nagyjából ismeri a struktúrát. Ross (Brawn) is jól ismeri Aldót, tudja, hogy milyen pozícióba kell őt tenni, hogy a legjobbat hozza ki belőle."

Rosberg szintén lelkesen fogadta az új szakemberek érkezését. "Az üzenet világos: a Mercedes mindent megtesz, akármibe kerül is, hogy megnyerje a bajnokságot. Ez nagyon nyilvánvaló. Ők ketten élvonalbeli szakemberek. Aldo már dolgozott Ross-szal, és Ross nagyon nagyra tartja a munkáját - ez nyilvánvaló abból is, hogy most alkalmazta. Geoff pedig korábban a csapatnál volt, a tagok pedig nagyon-nagyon örülnek, hogy visszatér."

Rosberg szerint az idei év egyik pozitívuma a két szakember szerződtetésén kívül, hogy a Mercedes ráébredt, változtatnia kell a hozzáállásán, ha meg akarja nyerni a világbajnokságot.

"A csapat megértette, hogy úgy, ahogy eddig csináltuk, nem lehet megnyerni a bajnokságot. Most minden erőforrást arra fordítunk, hogy a lehető legjobb csapattá váljunk. Ez jó. Kicsit késő, de most már dolgoznak rajta."

Willis már október 17-én munkába áll a Mercedesnél, míg Costa csak december 1-jén csatlakozik a csapathoz.