Vágólapra másolva!
Úgy érzi, azok, akik végigversenyezték az évet, továbbra is jelentős előnyben vannak hozzá képest, de lassacskán behozza a lemaradását.

Bruno Senna a tavalyi szezont a Hispania versenyzőjeként töltötte, idén azonban a Renault tesztpilótája volt, ezért Nick Heidfeld menesztéséig egyetlen futamon sem állt rajthoz. Csak a 12. fordulóként megrendezett Belga Nagydíjon indult először, s úgy véli, mivel ellenfelei már az év eleje óta ismerkedhettek a Pirelli gumikkal, a DRS-sel és az autóikkal, az ebből származó lemaradását továbbra sem tudta behozni.

"Még nem. Kétségkívül előnyben vannak velem szemben azáltal, hogy több versenyen vettek részt. Én eddig csak három, egymástól nagyon különböző pályán, teljesen eltérő körülmények között vezettem, és Szuzuka újabb olyan tradicionális helyszín lesz, ahol kevés tapasztalatom van" - idézi Sennát a Renault sajtóközleménye.

"Még mindig a többiekkel szembeni lemaradásomat igyekszem ledolgozni, de sokkal több tapasztalatuk van, mint nekem, és alaposabban ismerik a gumikat is."

Az elmúlt öt futamon 36 pontot gyűjtő Force India 54-ről 22 pontra faragta le a hátrányát a Renault-hoz képest a konstruktőri összetettben. Bár a francia istálló a múlt hétvégén, Szingapúrban idei leggyengébb teljesítményét nyújtotta, Senna reméli, hogy Japánban visszatérnek a középmezőny elejére.

"Igen, meggyőződésem, hogy így lesz" - mondta. "Szingapúr lassú vonalvezetése a lehető legkedvezőtlenebb volt számunkra. Ez kellemetlen helyzetbe hozott minket, a Szuzukára tervezett frissítéseink jóvoltából azonban megerősödhetünk, és remélhetőleg ismét mindkét autónkkal bekerülhetünk a pontszerzők közé - oda, ahová tartozunk."