Vágólapra másolva!
Michael Schumacher korábbi riválisa szerint a 42 éves német már "túl öreg" ahhoz, hogy versenyképes legyen a Forma-1-ben, ezért nem sokáig láthatjuk a mezőnyben.

Az 1996-os világbajnokság győztese, Damon Hill szerint Michael Schumacher 42 évesen már nem rendelkezik azokkal a képességekkel, amelyek valóban versenyképessé tehetnék őt a Forma-1-ben. Az angol saját pályafutására hivatkozva vonta le ezt a következtetést, hiszen ő is viszonylag későn, 39 évesen futotta utolsó versenyét az 1999-es Japán Nagydíjon.

"Akkor már túl öreg voltam ahhoz, hogy folytassam" - nyilatkozta a Motorinside-nak Hill, aki 1994-ben és 1995-ben Schumacher legnagyobb ellenfele volt a vb-címért folytatott küzdelemben. "Egy bizonyos kor után az ember már nem képes arra, hogy gyors legyen, egyenletes teljesítményt nyújtson, és a nyomást is kevésbé tudja kezelni."

"Michael most 42 éves - szerintem túl idős ahhoz, hogy versenyképes legyen, ráadásul nincs is olyan autója, amivel a legjobb helyezésekért harcolhatna. Nem folytathatja így sokáig" - jelentette ki az 1993 és 1998 között 22 nagydíjgyőzelmet szerző Hill.

Schumacher a nyolcadik helyen áll a bajnokságban, tíz pont lemaradással nála tizenhat évvel fiatalabb csapattársa, Nico Rosberg mögött. A hétszeres világbajnok jelenlegi szerződése a 2012-es idény végén jár le, de már többször leszögezte, hogy nem hagyja abba idő előtt a versenyzést.