Vágólapra másolva!
Eric Boullier, a Renault csapatfőnöke szerint a Vitalij Petrovot háttérbe szorító Bruno Senna a Japán Nagydíjtól kezdve még jobb teljesítményre lehet képes. Bullier kénytelen volt ultimátumot adni Robert Kubicának.

A Nick Heidfeld helyére szerződtetett Bruno Senna eddig három versenyt teljesített a Renault színeiben, gyorsaságával és hozzáállásával azonban máris magára vonta a csapattagok figyelmét. A brazil Spában és Szingapúrban is jobban szerepelt az időmérőn, mint csapattársa, Vitalij Petrov, Monzában pedig megszerezte pályafutása első pontjait.

"Gyorsan tanul, minden versenyen fejlődik" - nyilatkozta az Autosportnak Sennáról a Renault csapatfőnöke, Eric Boullier, aki szerint versenyzője a jövő hétvégi Japán Nagydíjtól kezdve tudja megmutatni valódi képességeit. "Spában nagyon nehéz dolga volt az időjárás miatt, a monzai és a szingapúri pálya pedig különleges - ráadásul az autónk sem a legjobb."

Forrás: Renault

Egyelőre nem tudni, hogy a 2012-es szezonban kik lesznek a Renault versenyzői. Felépülése esetén Robert Kubicát visszavárják a csapatba, de a jelenlegi tesztpilóta - és a GP2 idei bajnoka -, Romain Grosjean is az esélyesek közé tartozik. Egyesek szerint Petrovnak mindenképpen le kellene győznie Sennát ahhoz, hogy jövőre is ő vezethesse a franciák egyik autóját, Boullier azonban elégedett az orosz pilótával.

"Szerintem Vitalij jó teljesítményt nyújt. Talán nem is Bruno sebessége miatt aggódik, hanem amiatt, hogy ilyen jól beilleszkedett a csapatba, és egy kicsit több figyelem irányul rá" - magyarázta a csapatfőnök. Boullier korábban kijelentette: Kubicának október végéig kell választ adnia arra, hogy jövőre képes lesz-e visszatérni a Forma-1-be.

"Kénytelen voltam kitűzni egy határidőt. Ha folyamatosan késleltetjük a döntést, az a csapat érdekeit veszélyezteti. Tartanom kell magam egy határidőhöz, hogy kiderüljön, van-e egyáltalán esély Robert visszatérésére" - indokolta a döntését.