Vágólapra másolva!
Fernando Alonso szerint Sebastian Vettel megérdemelten vezeti nagy előnnyel a bajnokságot, hiszen a 2011-es szezont eddig szinte hiba nélkül teljesítette. A spanyol Szingapúrban győzelmet vár.

Fernando Alonso hiába áll a második helyen a pontversenyben, a spanyol - 112 pontos hátrányban - már nem gondol a világbajnoki cím megszerzésére. Az eddigi tizenhárom nagydíjhétvégén Vettel nyolc győzelmet és négy második helyet szerzett, a dobogóról csupán a Nürburgringen szorult le, de akkor is negyedik helyen ért célba. Alonso szerint a trófea idén teljesen megérdemelten kerül az eddig tíz pole pozíciót begyűjtő Vettelhez.

"Fantasztikusan vezet" - dicsérte ellenfelét. "Azt hiszem, idén nem is hibázott, vagy csak nagyon keveset. Tavaly nagyobb esélyünk volt. A Red Bull akkor is erőfölényben volt, de a versenyeken néha problémákkal kellett megküzdeniük."

"Idén minden hibát sikerült kijavítaniuk. Az autó olyan gyors, mint tavaly, Sebastian pedig az összes futamon célba ért. Úgy tudom, ő az egyetlen versenyző, aki minden versenykört teljesített, ráadásul rendkívül jól vezet" - méltatta Alonso a németet, aki címvédése esetén minden idők legfiatalabb kétszeres világbajnoka lesz, pont a spanyol rekordját megdöntve.

Forrás: Ferrari
Forrás: Ferrari

"Ha az embernek domináns autója van, akkor könnyű pole pozíciót szerezni, vagy futamot nyerni" - folytatta Alonso. "Idén viszont volt néhány alkalom, amikor a körülmények nagyon nehezek voltak - például Kanadában, vagy Silverstone-ban -, és neki mégis sikerült tökéletes kört, vagy tökéletes versenyt futnia"

"Összességében ő a legjobb versenyző, a Red Bull pedig a legjobb csapat, így megérdemlik az általuk elfoglalt pozíciót" - jelentette ki.

Alonso arról azért még nem mondott le, hogy futamokat nyerjen a szezon hátralévő részében, szerinte erre talán Szingapúrban van a legnagyobb esélye. A Ferrari versenyzője minden évben jó teljesít az ázsiai pályán: 2008-ban és 2010-ben megnyerte a nagydíjat, 2009-ben pedig harmadik lett a gyengélkedő Renault-val.

"A legutóbbi három futamon dobogóra állhattam, most az a célom, hogy ez négyből négyszer sikerüljön" - reménykedett, majd hozzátette, a szintén utcai pályán futott Monacói Nagydíj ad okot a bizakodásra. "Monacóban nagyon köze kerültünk a győzelemhez - úgy gondolom, a piros zászló nélkül komoly esélyem lett volna arra, hogy megelőzzem Sebastiant. Igaz, azt nem garantálhatjuk, hogy most is ugyanez fog történni."