Vágólapra másolva!
Az utóbbi hat versenyből mindössze egyszer szereztek pontot, de úgy érzik, a soron következő utcai pályán javíthatják ezt a statisztikát.

Nem titok, hogy a Williams idén messze elmaradt a saját várakozásaitól: a csapat erejéből egész évben csak háromszor futotta pontszerzésre, és a legjobb eredményük két kilencedik hely. Az egyiket azonban a kacskaringós Monacóban érték el, és bíznak benne, hogy a szintén utcai pályán megrendezésre kerülő Szingapúri Nagydíjon újra erősek lesznek.

"Az első tengerentúli futamra frissítettük a diffúzorunkat, és új első vezetőszárnyat is kapunk. Pénteken mindkettőt le fogjuk tesztelni" - mondta a Williams leköszönő technikai igazgatója, Sam Michael, akinek a hétvégi lesz az utolsó versenye a csapatnál, jövőre pedig a McLaren sportigazgatójaként folytatja majd a pályafutását.

A tavalyi és tavalyelőtti futamon is a 6. helyen végző Rubens Barrichello kijelentette, hogy "imádom Szingapúrt, szerintem az éjszakai verseny óriási sikernek bizonyult." Csapattársa, Pastor Maldonado az Olasz Nagydíj óta Venezuelában igyekezett kipihenni magát. "Most nagyon felszabadult vagyok, felkészültem rá, hogy Szingapúrban újra munkába álljak" - mondta.

"Mindenkitől azt hallom, hogy csodálatos hely, ezért már alig várom, hogy ott legyek. Erre a versenyre olyan frissítéseket kapunk, amelyektől nagy fejlődést remélünk, és azt várjuk, hogy jobban szerepeljünk, mint legutóbb."

Mindössze 5 pontjával a Williams jelenleg 9. a konstruktőri összetettben. Még a 8. helyezett Toro Rossónak is 29 pontja van.