Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy a Renault jövőre mindkét pilótáját lecseréli, Robert Kubica és Vitalij Petrov is aggódhat az állásáért.

A német Auto, Motor und Sport szerint benne van a pakliban a Renault-nál, hogy jövőre Robert Kubica és Vitalij Petrov sem kap lehetőséget a csapatnál. Eric Boullier, a Renault főnöke már korábban közölte, hogy az év elején ralibalesetet szenvedett Kubicának legkésőbb októberben bizonyítania kell, hogy képes a legmagasabb szinten való versenyzésre, ellenkező esetben keresnek mást a helyére.

Kubica a tervek szerint a jövő hónapban kezdi újra a tréningezést, utcai autóval kezd, majd együlésesbe, talán GP2-es kocsiba ül át. A lap szerint a kérdés, hogy a tulajdonos Gerard Lopeznek és Boullier-nek van-e elég türelme kivárni Kubica felépülését.

Kubicának jelenleg nincs szerződése a 2012-es idényre, Petrovnak ellenben van, mégis elképzelhető, hogy elküldik. Az Auto, Motor und Sport szerint a Nick Heidfeld helyére ültetett Bruno Senna nagyobb eséllyel tud tőkeerős szponzorokat találni, mint Petrov Oroszországban, ezért hajlik a dél-amerikai pilóta megtartására a csapat.

A másik autót az eddig csupán tartalékosi szerepkörrel kapcsolatban emlegetett francia Romain Grosjain kaphatja, aki a héten két napon keresztül tesztelte Valenciában a Renault 2009-es gépét. Grosjeant olcsón szerezheti meg az istálló, amely a lépéstől azt várja, hogy cserébe kedvezményt kap a Renault-tól a 2012-es motorért.