Vágólapra másolva!
Nick Heidfeldet a Belga Nagydíj előtt kitette a Renault, a német versenyző még bízik benne, hogy 2012-ben is maradhat a Forma-1-ben.

Nick Heidfeldnek távoznia kellett a Renault-tól Bruno Senna kedvéért, de a Robert Kubica helyettesének szerződtetett német kedvét nem vették el a történtek. Heidfeld egy ideig perrel fenyegetőzött ugyan, de végül sikerült békében elválnia a csapattól, most már egy 2012-es szerződés tető alá hozásán dolgozik.

Bár a kiadó helyek száma erősen korlátozott, Heidfeld nem gondolja, hogy véget ért volna F1-es karrierje. "Nagyon erősen bízom benne, hogy sikerül szerződéshez jutnom" - nyilatkozta Heidfeld az Autosportnak. "Nincs túl sok szabad hely, de már dolgozunk a visszatérésen. Vannak szponzorok is, de ha esetleg ezen múlik majd a megállapodás, valószínűleg nem tudok versenyezni a több millió dollárt ígérő pilótákkal."

Heidfeldet korábban hírbe hozták a német túraautó-bajnoksággal, ha nem sikerül F1-es állást találnia, valószínűleg a BMW DTM-együttesében szerepel jövőre.

Forrás: Renault