Vágólapra másolva!
Sebastian Vettel szerint az időmérő edzéseken nyújtott teljesítmény alapján Ayrton Senna marad minden idők legjobbja, még akkor is, ha a német több rekordot is megdönt.

Sebastian Vettel pályafutása során eddig 25 pole pozíciót szerzett. Ennél a jelenlegi mezőnyből csak az abszolút csúcstartó, Michael Schumacher rajtolhatott több alkalommal az első helyről, de a Red Bull versenyzője már az örökranglistán is a nyolcadik helyet foglalhatja el. Vettel Monzában, 75. nagydíján érte el ezt az eredményt, tehát eddigi futamainak harmadán az élről indult.

A 24 éves németnek idén lehetősége van arra, hogy megdöntse Nigel Mansell rekordját az egy szezonban elért pole pozíciók számát tekintve. A brit 1992-ben tizennégyszer szerezte meg az első rajtkockát a Williams-Renault volánja mögött, Vettel pedig hat futammal a bajnokság vége előtt tíz pole-nál jár. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Mansellnek annak idején csak 16 nagydíj állt rendelkezésére a rekord eléréséhez, míg Vettel idén 19 időmérőn bizonyíthatja tudását.

"Örülnék, ha megdönteném a rekordot, de úgy gondolom, mindig Ayrton Senna teljesítménye marad a leglenyűgözőbb" - idézi a motorsport.com Vettelt. A háromszoros világbajnok brazil pályafutása során 161 nagydíjon 65 pole pozíciót szerzett.

"Azt hiszem, az ő teljesítménye az igazi mérce, nemcsak azért, mert olyan sok pole-t szerzett egy idényben, hanem azért is, mert ezt három-négy éven keresztül meg tudta ismételni" - mondta Vettel Sennáról.

Forrás: Red Bull