Vágólapra másolva!
Sokak szerint ő a gyenge láncszem, de a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo továbbra is bízik benne.

A Ferrari legutóbb 2007-ben, Kimi Räikkönennel nyerte meg a világbajnokságot, bár a konstruktőri összetettben még egy évvel később is diadalmaskodott. Stefano Domenicali éppen annak a szezonnak az elején váltotta Jean Todtot a csapatfőnöki székben, s bár Fernando Alonso tavaly csak az idényzárón csúszott le a címszerzésről, amióta az olasz szakember irányítja az istállót, nem sikerült feljutniuk a csúcsra.

A kudarcok miatt menesztették a korábbi vezető versenymérnököt, Chris Dyert, majd távozott a technikai igazgató, Aldo Costa is. A konkurencia azonban hisz bennük, mert úgy tűnik, mindketten a Mercedeshez tartanak, ahol ismét együtt dolgozhatnának Ross Brawnnal. Bár vannak, akik szerint éppen Domenicali a gyenge láncszem, mivel az irányítása alatt a Ferrari újra "elolaszosodott", ő maga nemrég kijelentette, hogy a megfelelő emberek összeválogatásával éppen "legyőzhetetlen" csapatot épít.

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo nem készül lefejezni a Scuderiát. A BBC kérdésére, hogy meghagyja-e Domenicalit a vezető pozícióban, azt felelte: "Igen. Teljes mellszélességgel támogatom Stefanót. Komoly feladata van: sikerre kell vinnie a csapatot, úgyhogy rendkívül elfoglalt. Örülök neki, hogy a menedzsment ennyire bizakodó, és biztosra veszem, hogy (Domenicali) eléri, amit akarunk."

"Elégedett vagyok, hogy nálunk versenyez Fernando (Alonso), akit a világ legjobbjának tartok, és tetszik, hogy a szezon második felében Felipe (Massa) is magára talált. Remélem, jövőre megfelelőek lesznek a körülmények ahhoz, hogy ismét megnyerjük a világbajnokságot."

"Régóta támogatom a dinamikus stabilitást, amely abban áll, hogy néhány gyalogot le lehet cserélni néha, a frontvonal azonban mindig fedezékben van, és jól dolgozik."

Montezemolo hozzátette, hogy a Ferrari 2012-es autója "rossz csillagzat alatt született, nem lehet többet kihozni belőle." A La Stampának pedig Alonso is megerősítette, hogy a fejlesztését erre az évre leállították. "Az utolsó frissítések nem váltak be úgy, mint vártuk" - ismerte el. "Nem is készül több, leszámítva néhány apóságot még Szingapúrra."